...
Воскресенье , 21 апреля 2024

Як класифікується торгове холодильне обладнання?

?s=6&f=325&i=2590692 6 224239З розвитком торгівлі встала залежність торговельних залів у схоронності швидкопсувних продуктів. Вирішення цього питання лягло на холодильні підприємства. Холодильний світ торгового обладнання широкий.

Різні площі торгових залів, умови зберігання продуктів сприяли розробки різноманітного холодильного торговельного обладнання: холодильний скриня, вітрина холодильна, холодильні камери для м’яса і овочів, морозильні ларі та інші. В основній своїй масі торгівельне обладнання є заскленим. Це дозволяє візуально ознайомитися покупцеві з якістю і асортиментом товару. Скло для холодильних вітрин широко представлено на холодильних сайтах. Адже не тільки холодильні агрегати вимагають ремонту та сервісного обслуговування. Скло повинно бути нарізано і відшліфовано. У холодильних установках для торговельних залів використовуються прямі і гнуті скла. Холодильні вітрини торгового обладнання обладнані лобовими і бічними стеклами. Полиці і перегородки теж можуть бути зі скла.

Головною стороною класифікації торгового холодильного обладнання є його призначення. Холодильні прилавки і вітрини, холодильні камери, холодильні шафи, холодильні ларі – і це не весь перелік призначення. Адже є торгове холодильне обладнання для м’яса, овочів, квітів та іншого. А це підводить нас до наступної статті класифікації – температурі. Для середньо температурного холодильного обладнання, в якому зберігаються охолоджені продукти, характерна температура від 5С до + 8С. Холодильне обладнання для морожених і заморожених продуктів характеризується температурою охолодження від -12С до -23С.

До наступної статті класифікації можна зарахувати холодильное оборудование для магазинов за способом руху повітря при охолодженні. Це або природний рух повітря, або примусове. Морозильні камери з природним рухом повітря призначені в основному для зберігання продуктів великих розмірів. Такі холодильні камери універсальні як в простоті конструкції і невеликого випаровування, так і економічні в енергетичному плані. Примусова система охолодження холодильного обладнання застосовується частіше. Випарник для цього виду охолодження розташований поза холодильної камери. Така система дозволяє рівномірно розподіляти температуру по холодильній або морозильній камері. Це вирішується за допомогою удосконаленої організації розподілу повітряних мас. Споживана енергія для цього виду охолодження вище.

Ще до класифікації торгового холодильного обладнання можна зарахувати холодильні камери за способом холодо постачання, розміщенню холодильного агрегату, холодильні камери для різних кліматичних зон, для різного виду продажів (самообслуговування або традиційне).

Для придбання холодильного торговельного обладнання застосовують маркування. Перша буквена позначає відповідне холодильне обладнання. Наприклад, К – камера. І так до кожного обладнання. Слідом Х – холодильна, Н або С відповідно низькотемпературні та середньо температурні. Наступне цифрове позначення вказує на 1 – вбудоване, 2 – винесене розміщення холодильного агрегату. Наступна цифра визначає охолоджуваний об’єм камери, внутрішній або корисний. Тип викладення товару позначають буквами П (полиці), К (контейнер). Закрите (З), або відкрите (О) – покажчики герметичності холодильного торговельного обладнання.

О нас admin

Проверить еще

251588478

Преимущества тентов из тарпаулина

Когда вы просматриваете каталоги или интернет-магазины снаряжения для кемпинга, вы наверняка будете ошеломлены большим количеством …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.