Привіт усім!
8 березня – чудове свято весни, свято усіх жінок планети! І напевне кожен хлопець, чоловік у це свято бажав зробити приємне своїй другій половинці. От і такий самий… Вирішив, доки дівчина буде на роботі приготувати купу всякої всячини, та смачненький тортик «Бите скло»… Ось саме про те як я робив це тортик і піде мова.

Для початку – сам рецепт тортика.

—          3-4 пачки желе (різних кольорів)

—          1 пачка желатину

—          400-500 грам сметани

—          150грам цукру

—          Фрукт (за бажанням)

Спочатку потрібно зробити желе у різних тарах. Після того як воно застигне – кришемо кусочками у каструльку чи іншу посудину.

Після цього беремо желатин, розмішуємо його у 200 грамах окропу , додаємо сметану та цукор. Це все потрібно розмішати до утворення однорідної суміші. Коли вона буде готова, заливаємо нею каструльку із накришеним желе, додаємо, по бажанню фрукти (кусочки банану, ківі, тощо)

Все. Ставимо каструльку в холодильник і приблизно за годинку, коли це все скріпиться можна діставати.



Тоді постає питання, як це все витягнути зберігши його форму? Просто! Берему посудину, в яку влізе та каструлька у якій знаходиться наш тортик, наливаємо в неї гарячої води, і опускаємо каструлю із тортом накриту великою, плоскою мискою. Через 2-4 хвилини  просто перевертаємо каструльку із тортиком, який акуратно «сяде» на мисочку. Ось і все!

А які проблемки виникнули у мене? Їх було дві. Обидві пов’язані із моєю розсіяністю. Чому я торт подарував не 8 березня, а 9? Та тому що банально забувся витягнути желе із холодильника і воно перетворилося у лід. Довелося чекати доки воно не розмерзнеться.

Ну і друга невдачка – коли я витягував тортик із каструльки, я надто довго тримав його у окропі. І тому, після того як я його перевернув – він виглядав не надто гарно, а також із нього текла кольорова водичка. Тому я його ще на 1 хвилин поклав у холодильник – після чого і отримав гарний, кольоровий десерт – торт «Бите скло»

—————————

Ищете что то интересное? Тогда вам нужно Гугл!В не вы точно найдете что нибудт интересное для себя!